Felborult a világ legnagyobb úszó étterme

A Jumbo étterem tulajdonosai közölték, hogy az étterem kedvezőtlen időjárási körülmények közé került, amikor a Paracel-szigetek mellett haladt el.

A vízmélység a helyszínen több mint ezer méter, ami rendkívül megnehezíti a mentési munkálatok elvégzését. A személyzet egyetlen tagja sem sérült meg.

A néhai Stanley Ho Hung-sun makaói kaszinómágnás által 1976-ban megnyitott Jumbo étterem az elmúlt négy évtizedben népszerű turisztikai látványossággá vált az egykori brit gyarmaton. A közel 80 méter hosszú, elegáns, hagyományos kínai díszítéséről és jellegzetes tengeri ételekről ismert étterem többször szerepelt filmekben, például Jackie Chan 1985-ös filmjében, A védelmezőben és a 2003-as Pokoli ügyek II-ben is.

A koronavírus-járvány hatalmas anyagi csapást mért az étteremre. A járvány miatt 2020-ban bezárt, és elbocsátotta az összes alkalmazottját. A 2020-as járvány kezdete óta a Jumbo nettó vesztesége 463 millió forint volt. A karbantartás hiánya miatt az étteremhez kapcsolódó 30 méteres konyhai uszály is elsüllyedt a hónap elején.

A napokban több hajóval végleg kivontatták a világ legnagyobb úszó éttermét a hongkongi kikötőből. A Jumbo Kingdom egyike volt a város nevezetességeinek, így hiánya komoly veszteség nemcsak a helyieknek, hanem a turistáknak is.

46 év után most végleg búcsút vettek tőle...

Index.hu