Napi apró - A legbénább citrusprés

Eladósorba került az alábbi "karos citrusprés" vagy hasonló fantázianeveken futó darab.
Világoskék (#95a3e8 árnyalatú) konyhabútorhoz kifejezetten illik!

Speciális formatervezésének köszönhetően semmilyen citrus levének kipréselésére nem alkalmas, tekintve hogy a citrusok általában gömbölyű, nem pedig egyenes oldalú mértani testek (legalábbis Európában, persze a darab származási helyén, Kínában lehet ez másképp is).
Azonban a tervezők minden igyekezete ellenére egy fél narancs több irányból való kipréselése a kitermelhető lé közel harmadát mégis leválasztja, megkönnyítendő a kézzel való után préselést a maradék kétharmad kinyerésére.
Előnye, hogy nem használ áramot! Így sötétben is hozzájuthatunk fél óra fizikai munkával 3 deci friss narancsléhez!

A tervezők külön figyelmet fordítottak az anticiprusprés elmosogathatatlanságának tökélyre fejlesztésére. Ennek érdekében az egész egy 38 cm magas szétszedhetetlen robusztus karos részből és talpból áll és edény nélkül pont 1.5 kg.
A hajlított lemez talp rozsdásodásra hajlamos, a felső részén van egy érthetetlen funkciójú nyílás, benne egy műanyag koronggal, ami alá rögtön befolyik a ragacsos narancslé.
Ez talán kivédhető egy, a talpra húzott nejlonzacskóval.
Ha mosogatás során víz kerül a talpazatba, az nem folyik ki ott, ahol bement, a csavarhúzóval meglazítható alsó műanyag borítás eltávolításával távolíthatjuk el maradéktalanul.
Miután a bepiszkolódás elkerülése a tisztításhoz hasonlóan igen bonyolult, a legjobb talán a megelőzés: ha ki se szedjük a dobozból a terméket. Így járunk el a legoptimálisabban és idegeink számára is ez a legmegnyugtatóbb megoldás. 🙂

A darab egyébként ha citruspréselésre nem is, betörők ártalmatlanítására annál inkább beválhat. Azonban éles helyzetben való alkalmazása előtt érdemes gyakorolni, nehogy önmagunkat tegyük vele harcképtelenné.

Kulcsszavak, melyeknek ez a termék biztosan nem felel meg: karos citrusprés, narancsprés, prés, gyümölcsprés, gyümölcsfacsaró, narancsfacsaró, citrusfacsaró, juicer.

A használhatatlanságából fakadóan gyönyörű állapotban megőrzött példány dobozában, papírjaival Budapesten átvehető, tömegközlekedési eszközökön szájkosárral szállítható.

Az egy főre jutó malajziai jegesmedvék számát az alumínium maghasadási sebességének négyzetével osztva, s nem feledve az eredményt a magyar határt átlépő narancsmagok számával korrigálni, az ezen sokoldalú eszköz ellenértékéül kikalkulált igazán jutányos összeg nem alkuképes.
(Természetesen én is leplezetlenül próbálom kihasználni a gyümölcslé után vágyakozók gyanútlanságát tévedésem árának megfizettetésére, de mivel a jövőt is szem előtt tartva azért mégsem lenne számomra oly ígéretes egy bográcsban főni az utolsó ítéletig mindenféle szőrös patás lényekkel, jegyellenőrökkel és politikusokkal körülvéve - pusztán mert elegánsan elhallgattam némely adatot a termékről az "alig használt" és "szinte új" állapotmegjelölésekre szorítkozva -, ezért igyekeztem egyúttal őszinteségre is törekedni.)

Frissítés: Tudomásomra hozták, hogy a japánok már feltalálták a szögletes narancsokat (Google-n kereshető: "Pentagon Oranges Japan"), nyilván ők hamarabb szembesültek a kínai gyümölcsprés problematikával és nemzetgazdaságukat ennek megfelelően idejében átalakították.

Ár: 2.345 Ft

Napi apró - A legbénább citrusprés