Este jó, este jó, este mégis jó. Apa mosdik, anya főz, együtt lenni jó.
...és íme egy másik verzió : Közeli helyeken dobozos Heineken, Kilefetyelt kőbányai üvegében, Közeli helyeken dobozos Heineken, Most is vízhangzik a Dreher, Itt van a Stefl a hasamon kifogy a sör a korsókból, Akkor is iszom ha nem akarok, Ha nem fizet senki utamon, Gyomrom mossa a sör és porzik a vesém, Az ember mindig jobbat remél, Sörből lettem és borrá leszek, Félek hogy a szeszbe veszek!
Elképzelhető, hogy abból a megfigyelésből ered, amely szerint a róka télen a farkasoktól megmaradt ételmaradékot felfalja, amit nem vesz be a gyomra, azt viszont köhögő, krákogó, hangot hallatva kihány.
- Mennyit ér pontosan a 2024-es olimpiai aranyérem? És tényleg tömör aranyból készült? A válasz egyértelműen nem. A párizsi olimpián az aranyérem 523 gramm ezüstből készül, amit 6 gramm (az érem súlyának 1,3 százalékát kitevő) arannyal vonnak be. Az ezüstérmek 525 grammot nyomnak és azok valóban tiszta ezüstből készültek. A bronzérem kevesebbet nyom, csak 455 gramm, anyaga pedig réz, ón és cink ötvözete. - Az olimpiai aranyérem története Az 1912-es stockholmi játékokig az aranyérmek szinte száz százalékban aranyból készültek. Csakhogy kitört az első világháború, ami nagyon szigorú takarékosságra kényszerítette az országokat, sőt az egész világot. Ezért az 1920-as antwerpeni olimpián már csökkentett aranytartalmú érmeket adtak át, a sárga nemesfém aránya pedig azóta is folyamatosan csökkent.
Sziasztok! Ez a kép jól jellemzi a mai társadalmunkat: Hanyagság, lustaság, nemtörődömség, leszaromság.... Megjegyzés 1. A szomszédos tároló félig üres volt. Megjegyzés 2. Akinek inge, vegye magára.
A Szajnából június 18. és 20. között vett minták az E. coli és az enterococcus baktériumok aggasztó koncentrációját mutatták ki, olyan szinteken, amelyek messze meghaladják a sportfelügyelők által meghatározott határértékeket. A vízben tízszer több E. coli volt, mint a Triatlon Világszövetség által meghatározott maximális határérték, és a szintek a vizsgálati időszak alatt egyáltalán nem csökkentek a meghatározott szint alá. Az enterokokkuszok koncentrációja szintén nem volt biztonságos. Lionel Cheylus, a Surfrider Europe környezetvédelmi nonprofit szervezet munkatársa szintén megvizsgálta a vizet, és rámutatott más szennyező anyagok valószínű jelenlétére is. Állítása szerint az európai előírások csak a fent említett két baktérium ellenőrzését kívánják meg, a gyógyszer- , vegy- illetve további ipari szennyezésről szó sem esik.