Sziasztok! Nem titok, hogy nem bírom a 2. emeleten lakó szomszédomat. Van egy kutyája, aki minden nap a tömbház előtti fa mellé végzi a dolgát. Ma úgy felhúztam magam, hogy felvettem a kutyapiszkot, rátettem az autója motorháztetejére, és hagytam egy üzenetet: “Ha nem szeded össze a kutyád után a piszkot, legközelebb az egész lakásod ajtaját bekenem vele. Üdv: A 3. emeleti szomszéd, 14-es lakás.” Igaz én valójában az első emeleten lakom, de a 3. emeleti szomszédot sem bírom!
Ha már témánál vagyunk, akkor jöjjön egy kis info : Ki főzhet pálinkát? Magánfőzőként bárki, aki elmúlt 18 éves és saját gyümölcsöt termeszt, előállíthat párlatot a saját tulajdonú gyümölcséből vagy annak feldolgozott alapanyagából. Fontos, hogy egy adott évben vagy magánfőzőként, vagy bérfőzetőként lehet párlatot készíttetni – egyszerre mindkettő nem lehetséges. Magánfőzőként évente legfeljebb 86 liter párlat készíthető adómentesen. Ha egy háztartásban többen is magánfőzők, az éves mennyiségi kedvezmény személyenként összeadódik.
Az emberi tevékenység hatására növekvő üvegházhatás okai : Az ipari forradalom óta az emberi tevékenységek jelentősen megnövelték az üvegházhatású gázok koncentrációját a légkörben. 1.Fosszilis tüzelőanyagok égetése: Szén, földgáz és kőolaj elégetése során hatalmas mennyiségű szén-dioxid kerül a légkörbe 2. Erdőirtás: A fák elnyelik a szén-dioxidot, így az erdők irtása csökkenti a szénmegkötő képességet, és több szén-dioxid marad a légkörben 3. Állattenyésztés: Az állattartásból, különösen a szarvasmarhák emésztéséből jelentős mennyiségű metán (CH₄) keletkezik, amely erős üvegházhatású gáz