A bagel egy zsemle, amely a lengyelországi zsidó közösségekből származik. A bageleket hagyományosan élesztős búzatésztából készítik, amelyet kézzel tórusz vagy gyűrű alakúra formálnak, rövid ideig vízben megfőznek, majd kisütik. Az eredmény egy sűrű, rágós, tésztaszerű belső, barnás és néha ropogós külsővel.
Sziasztok! Ezt a pikáns péksüteményt Helsinki főpályaudvarán egy pékség ajtajában fényképeztem. Nem véletlenül sikerült ilyen alakúra, minden eladott darab után 10 eurocentet utalnak egy prosztatarák-megelőző alapítványnak. Üdv, "A"
Akik még sosem főztek be lekvárt, azt szokták hinni, hogy az a világ legmacerásabb dolga. Akik meg rendszeresen csinálnak, tudják, ez nem így van. Az az egy azonban biztos, hogy nincs az a bolti változat, ami pótolhatná a házit, akár kenyérre teszed, akár sütibe töltöd.
Sziasztok! Lányom csinálta... Szerinte: maci, torta, csiga, kagyló. Szerintem: maci, a többit pedig mi tudjuk napiszarosok, hogy mi. Üdvözlettel: Gábor
Sziasztok! Az olaszországi Udine városában kapható... Még az eladók is nevettek, mikor lefényképeztem, gondolom ez valami újítás akart lenni. Csak szerintem teljesen másra hasonlít, mint amire a “költő” gondolt… Üdv: Gyuri